Lantzis Labels

Τέλος ανακύκλωσης: Επιβολή από 1η Ιουνίου 2022 τέλους 8 λεπτών στις πλαστικές συσκευασίες από PVC.

Περιβαλλοντικό τέλος ύψους 8 λεπτών θα επιβάλλεται από την 1η Ιουνίου 2022 κατά την πώλησή των προϊόντων των οποίων η συσκευασία περιέχει πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC). Η καταβολή του τέλους επιβάλλεται στους καταναλωτές ανά τεμάχιο προϊόντος. Θα πρέπει να αναγράφεται στα σημεία πώλησης των συγκεκριμένων προϊόντων σε εμφανές σημείο για τον καταναλωτή, ότι τα προϊόντα αυτά υπόκεινται σε τέλος, με αναγραφή του ποσού του τέλους.

Οι επιχειρήσεις που πωλούν αυτά τα είδη είναι υποχρεωμένες να υποβάλουν δήλωση απόδοσης τέλους ανακύκλωσης κάθε τρίμηνο. Αυτό το τέλος, όπως το αντίστοιχο για τις πλαστικές σακούλες, θα έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και θα αποδίδεται τελικά στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) με σκοπό τα έσοδα να διατίθενται αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση δράσεων ανακύκλωσης.

Από το 2008 η παραγωγική διαδικασία της Lantzis Labels, και τα εύκαμπτα υλικά συσκευασίας και ετικέτες που παράγει και εκτυπώνει, είναι PVC-FREE. Μπορούμε να προσφέρουμε άμεσα εναλλακτικές και νέες δομές υλικών για τις συσκευασίες σας χωρίς PVC. Έτσι, δεν θα απαιτείται η καταβολή του τέλους ανακύκλωσης για τα προϊόντα σας από τον καταναλωτή, και θα παραμείνουν ανταγωνιστικά. Επικοινωνήστε στο 210-6620910 ή στο info@lantzis.com.gr

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.